4 pupua ja Yrmy

Tietenkin arvopaikan tänne blogiin tarvitsevat puputkin ja Yrmy Chinchilla! Kaneja asustelee tällähetkellä täällä neljä kappaletta: Haali, Mesy, Taapero ja Nuusku. Kaneja minulla on ollut vuodesta 1995 lähtien ja niiden puolella ei loppua näy. Olisi se kummallista elää ilman kania. Ensimmäisen kanini sain viisi vuotiaana, ja se oli Unelma. Unelma elikin 12 vuotiaaksi, eli kanien mittapuussa todella vanhaksi! Edesmenneissä kaneissani on myös Vintiö, Varjo, Hiipu ja Nuusku.


Tässä lyhyet esittelyt nykyisestä laumasta:

Haaveilija "Haali"

s. 10.11.2007
väri: musta
sukupuoli: uros (kastroitu)
rotu: risteytys
paino: 1,7 kg

Luonne: Haali on sellainen oman tiensä kulkija! Pitää ihmisistä, mutta ei kuitenkaan halua sylissä istuskella kuin omasta tahdostaan. Energiaa ja omaa tahtoa pojasta löytyy. Välillä Haali asustelee Mesyn kanssa ja vaapana ollessaan aina saa seuraa Mesystä. Kuitenki Haalista löytyy hyvin utelias puoli: se on hyvin kiinnostunut aina siitä mitä ihmiset syövät. Jos leipää syö, niin voi olla varma, että Haali kiipeää niin lähelle kättä tai suuta kuin yltää!


Metallisydän "Mesy"

s. 5.5.2008
väri: wienerkuvioitu musta
sukupuoli: naaras
rotu: risteytys
paino: 1,7 kg

Luonne: Mesy on tallainen oikea diivapupu! Se määrää kaapin paikan, Haalin kanssa aikaa viettäessään. Mesyn ailahtelevaisuuden vuoksi Haali ei aina asu samassa häkissä. Mesykään ei Haalin tavoin ole kauhean ihmisläheinen pupu, mutta kuitenkin viihtyy sylissä jos sen ottaa silitettäväksi. 


Talishman "Taapero"

s. 17.8.2010
väri: musta
sukupuoli: uros (kastroitu)
rotu: Saksanjättiperhonen (Saksanjättischeck)
paino: n.5 kg
isä: Brantas Acasia (93,5 p.)
emä: Brantas Kayo (90 p.)
kasvattaja: Heli Kuoppamäki/ Mira's

Luonne: Taapero, se vain on niin erilainen kani, kuin kukaan muu perheestä! Olen aika varma, että Taapero luulee olevansa koira. Tapsa nimittäin pistää kylässä käyneet koiratkin ruotuun murisemalla ja hyökkäämällä kohti häkistään. Se ei osaa pelätä oikein itseään suurempia eläimiä. Taapero lenkkeilisi mieluiten ulkona ja juoksisi elämänsä kyllyydestä! Tapsan bravuuri on nukkua aivan kyljellään pää maassa, kuten koirien. Sen saa myös itse asetettua niin, ilman että pupu hätkähtäisi.  Kuitenkin tästä antenni korvasta löytyy silityksiä ja huomiotakin kaipaava puoli! Tällaisina hetkinä Taapero hyppää sohvalle ja asettuu ihmisen viereen odottamaan rapsutuksia. 


Neme

s.23.6.2013
väri: musta otter
sukupuoli: naaras
rotu: risteytys (leijonaharjas-hermeliini)
paino: 0,5kg/ 8vk
isä: leijonaharjas /musta otter
emä: hermeliini /musta otter perhonen
kasvattaja: Katja Porvari /Sastamala

Luonne: Neme on uusi jäsen perheessämme, siitä ei vielä osaa kauheasti muuta kirjoittaa, kuin että todella pieni otus. Neme muutti Taaperon kaveriksi Nuuskun menehdyttyä. Hyvin sosiaalinen ja utelias pakkaus, saa nähdä millaiseksi pikkutyttö kasvaa. :)Yrmy

s.1.7.2012
väri: standart
Laji: Chinchilla

Luonne: Yrmy vähän niinkuin tuli meille vain yhtäkkiä. Se on kodinvaihtaja ja päätyi sitten meille. Luonteeltaan Yrmy on aika yrmeä, siksi tuo nimikin. Hyvin kiinnostunut kaikesta ja rohkea uusia asioita kohtaan. Ihmisten sylissä se ei viihdy, mutta tykkää omaehtoisesti pomppia kuitenkin ihmisten päällä.