Leica

LEICA


Nimi Lieskakintun Rytmihäiriö
Synytynyt 9.6.2011
Rotu: Picardienpaimenkoira
Sukupuoli: Uros
Väri: fauve
Mitat: 65cm /29kg
Omistaja: Mira Kuhlman
Kasvattaja: Lieskakintun/ Maarit Valkama, Nurmo

Terveys: 
Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Polvet 0/0
Silmät: muu verkkokalvon sairaus

Vanhemmat:
i. Chato Du Domaine  De Saint Paul
e. BH FI MVA HeW-10 Taikurin Africa

Leicasta yleisesti
Leica on odotukseni täyttänyt koira, se rakastaa liikkumista ja on hyvin energinen. Rakenteeltaan ihanteellinen harrastuskoira, joka on kevyt, mutta silti hyvin lihaksikas ja rodunomainen. Luonteeltaan Leica on rohkea mies, se on aina valmis kokeilemaan uusia asioita päästäkseen eteen päin. Jyrkät kallionseinät, kolisevat pinnat, purojen ylitykset tukkeja pitkin, eivät ole asioita mitkä hidastaisivat Leican matkaa. Harvoin tulee tilanteita mihin Leican tarvitsisi kerätä rohkeutta, itse välillä toivoisin pientä varovaisuutta.
  Rohkeassa picardimiehessä on suhteellisen paljon vahtimis- ja riistaviettiä. Etenkin riistavietti on hyvin voimakas ja pelkän hirven ilmajäljen haistaminen saa koko koiran sekaisin. Tämä rajoittaa aika paljon vapaana liikkumista. Itsepäisyyttä löytyy myös roimasti ja motivoiminen ei ole yksinkertaisin homma. Kuitenkin on paljon päiviä, jolloin Leica on hyvin yhteistyöhaluinen ja silloin oppiminen on nopeaa.
  Ihmisiä kohtaan Leica on hyvin avoin ja ystävällinen, pidättyneisyyttä ei löydy ollenkaan. Monien paimenien tapaan Leicalle on tärkeää, että omalauma on koossa.

Harrastukset
Olemme hyvin avoimia kaikille lajeille. Päälajina on silti ehdottomasti vetoharrastus: Canicross ja vetohiihto. Näissä lajeissa huomaa, kuinka Leica nauttii tekemisestä. Treenaammekin aktiivisesti keväällä, syksyllä ja talvella vetolajeja 2-3x viikossa. Vedon lisäksi harrastamme tokoilua, mutta emme kovin tavoitteellisesti, sekä käymme kerran-pari vuodessa näyttelyissä. Tulevaisuudessa olisi tarkoitus kokeilla agilityä ja metsäjälkeä.
 Kunnon ja mielen ylläpitämiseksi käymme pitkillä metsälenkeillä, uidaan, mäkitreenataan, hölkkä- ja pyörälenkkeillään, leikitään, tavataan muita koiria, spurttaillaan ja temppuillaan kotona.
  • Päälajit: Canicross ja vetohiihto
  • Muut: tokoilu, näyttely
  • Tulevaisuudessa: agility, metsäjälkiTavoitteet
Tavoitteita pitää olla, jotta jaksaa treenata!
  • Viralliset Canicross ja hiihtokisat
  • AD-koe
  • BH-koe

Saavutukset
  • 8./13. Canicross harrastajasarja
  • 3x ROP
  • 4x SERTI
  • 2x ROP-pentu
                                 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti