Mira

MIRA

Yleistä tietoa
Eläinhulluna ja uhkarohkeana liikkujana syntynyt Mira. Pinenenä minua ei pidätellyt mikään ja liikuin oikeastaan juoksemalla, aina jalat mustelmilla. Halusin isona vuorikiipeilijäksi, tutkijaksi ja postinkantajaksi. Viimeinen toive on lähinnä nykyistä työtäni, työskentelen lajittelijana Tampereen postikeskuksessa. "Vuorikiipeilyä" tykkään yhäkin harrastaa metsissä ja kiivetä suhteellisen jyrkkiä kallionseiniä, myös kaikki muu aika erikoinen eräily on lähellä sydäntä. Talvella meidät Leican kanssa löytää usein umpihangesta, koska poluilla käveleminen on tylsää. Inhoan teillä kävelemistä ja siksi melkein jokainen lenkki päätyy metsään. Rakastan metsässä vaikeiden paikkojen ylittämistä ja siksi usein lenkin päätteeksi saattaakin olla litimärät kengät ja reikiä vaatteissa. Kotona ollessa minut usein valtaa outo mielentila ja haluan yhtäkkiä tehdä käsillä seisontaa ja kaikkea muuta järkevää. Siksi meiltä löytyy rikkoutunut kaapinkahva, kun innostuin seisomaan käsilläni ja jalkaheilahti kahvan läpi. Muita piirteitä minussa sitten on ehkä utelias ja malttamaton. Koulutukseltani olen valokuvaaja ja lisää valokuvauksesta löytyy kotisivuiltani: http://valotus.albumit.fi/


   Nuorena ei tullut harrastettua kuin kahta lajia, koska keskityin aina yhteen lajiin pidemmän aikaa. Vuosina 1995-1999 harrastin telinevoimistelua, josta sitten siirryin 1999 karateen. Karatea kerkesin harrastamaan 9 vuotta. Ensin junnuissa ja myöhemmin siirryin aikuisten ryhmään, vyönä saavutin vihreän. Selkä ei kuitenkaan oikein pelittänyt enää karatessa, joten jäin muutaman vuoden urheilutauolle. Myöhemmin aloin käymään kuntosalilla, joka on sittemin jäänyt vähäiselle. Juoksemisesta on kuitenkin tällä hetkellä kehittynyt se mielekkäin laji, en ole mikään pitkänmatkan maratoonari, niinkuin pitkähermoinen Jonna. Parhaiten matkoista sopii lyhyet matkat, jossa jaksaa kiitää täysillä, Jonna kutsuukin minua pikakiituriksi! Canicross on täten täydellinen laji minulle, siinä saa juosta koiran kanssa ja vieläpä täysiä. Omaa kuntoa pitäisi nyt hioa paljon, että jaksaa juosta 5km lujaa vauhtia. Olen myös salaa innostunut pyöräilystä ja oma cycklocross onkin haaveissa. Pyöräily on nyt ehkä se laji, missä haluan näyttää, että oikesti tulen joskus pyöräilemään jossain kisoissa hyvällä ajalla. Ajatus lähti oikeaastaan vitsistä, kun katselimme 2012 kesä-olympialaisia ja "päätin", että minustakin tulee olympiapyöräilijä. Okei tämä toive ei tule toteutumaan, mutta ehkä joku lyhyt pieni pikakiiturikisa voisi olla kiva. 

Eläimet ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Koiraa olen aina halunnut ja yhden kesän, joskus alle viisi vuotiaana, vinguin taukoamatta vain "mää haluan koiran!". Koiraa en heti saanut, mutta 1995 sain isältäni kanin! Unelma onkin jakanut melkein koko lapsuus ja nuoruuselämäni, koska se eli rinnallani yli 12 vuotta. Kanitonta päivää ei ole vuoden -95 jälkeen ollut.  
  Koiria isäni ja äitini luona on ollut vuodesta 2000 lähtien, nämä koirat ovat olleet koko perheen yhteisiä harrastus- ja perhekoiria. 
  Muutin kuitenkin omilleni vuonna 2009 maaliskuussa kanien kanssa ja koko ajan mieltä kalvoi, kun ei omaa koiraa ollut, vaikka isäni sekä äitini luona sain käydä koiria lenkittämässä. Olin jo 2004 vuodesta haaveillut picardienpaimenkoirasta ja niitä olin näyttelyissä käynyt useat vuodet ihastelemassa. Vuonna 2011 sitten unelmani toteutui ja meille muutti Leica. Toinen partanaama saapui joukkoon 10/2013, rodultaan airedalenterrieri Ryhti.

Olen jäsenenä:
Suomen kennelliitto

Palveluskoiraliitto
Tampereen Vetokoiraseura
Suomen Airedalenterrieriyhdistys

Harrastukset
Canicross
Juokseminen 
Pyöräily
Eräretkeily

Tavoitteet
Pyöräilykisat tulevaisuudessa
Canicross virallinen 

Saavutukset
Canicross harrastajaluokka 8./13., 3km, 16 min 29s
Karatessa Vihreä-vyö (tyylisuunta Goju-Ryu)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti