Jonna

JONNA

Yleistä tietoa
Aloitin juoksun harrastamisen kun rupesin sisarusten yllyttämänä treenaamaan puolimaratonia varten. En ennen jaksanut juosta puolta tuntia pitemmälle, joten oli ilo huomata juoksukunnon nousu ja sen tuomat mahdollisuudet. Reenasin ensimmäiselle puolikkaalle fiilis pohjalta ja luotan sen toimivuuteen edelleenkin, koska en ole niin tavoitteellinen juoksija. Olen hiihtänyt vapaalla tyylillä pienestä pitäen ja pieni hiihtokipinä on aina säilynyt. 2013 talvella kokeilin ensimmäisen kerran vetohiihtoa ja sen vauhti vei heti mennessään. Parasta on nähdä Leican nauttivan juoksemisesta ja sen huimasta kehittymisestä ensimmäisen talven aikana. Se innokkuus lähdössä ja tyytyväisyys kotona, kun on reenit saatu tehtyä. Ensi talveksi pyrin reenaamaan itselleni paremman hiihtokunnon rullaluistimien avulla ja maratonille meno asettaa omat vaatimuksensa kunnon kehittämiselle. Mielestäni reenaaminen ei kuitenkaa saa olla niin vakavaa, etteikö muutamia leppoisia öllöttely päiviä mahtuisi viikkoon. Oma viehätyksensä on pitkissä urheilusuorituksissa, kuten mahtavalla valmistautumisella pyöräilemään Haapajärveltä Ouluun. Eihän siihen mennyt kuin reilu 11h ja ei oikein tullut treenattua sitä varten. Oli välillä itku kurkussa, mutta vieno irvistyksen tapainen pepsodent hymy irtosi määränpäässä. Itsensä haastaminen ja voittaminen on parasta, mitä urheilu minulle antaa.


Reilu kolme vuotta sitten olin varmasti niitä ihmisiä, joilla ei eläimiä tule näkymään. Pidän eläimistä, mutta koska en niitten kanssa oikein tekemisissä ollut allergioitteni takia, niin en osannut ajatella niitä olevan minulla koskaan. Miran myötä tutustuin ensin pupuihin ja Miran isän kahteen koiraan, jotka pieniä allergia värinöitä aiheutti, mutta onneksi siedätyin. Kaapo ja Fabi olivat varmoja opettajia koirien perustarpeitten hoitamisen äärelle. Ajan kuluessa Miran kanssa hynttyyt yhteen laitetttiin ja kohtahan meille karvainen vauva tulla tupsahti maailmaan mahtavasta Lieskakintun kennelistä. Nimeksi tuli osuvasti Rytmihäiriö ”Leica”. Leican kehitystä on ollut hieno seurata ja välillä huomata, että ehkä tällainen kokematon on pystynyt opettamaan vallattomalle hurmurille jotain perusasioita ja oppimaan itse.

Olen kotoisin Haajärveltä ja puhun mukavasti venytellen ja hitaasti. On ollut mukava tuoda Tampereelle vähän pohojanmaalaista otetta elämmää. Asioita tehhää välillä ommaan tahtii, mutta kylläkkai ne tullee hoidettuaki. Olen hiljainen pohtija ja tarkkailen mieluummin ensin sivusta, mutta sitten onkin jo kiva kokeilla oma osaaminen.
   Joskus pienenä lääkäri sanoi, että aikuisena voin olla töissä jossa kynää pyörittellään, kaiken atooppisen ihottuman ja joidenkin siitepöly ja eläinallergioitten takia, mutta kaikkien puheitten vastaisesti asustan ihanan vaimon, koiran, chinchillan ja neljän kanin kanssa ja kaiken lisäksi teen vihertöitä pihalla ja syksyllä rupean opiskelemaan itseni puutarhuriksi. Kai päätin jo silloin, että varmasti näytän, että pystyn muuhunkin kuin kynän pyörittelijäksi, vaikkei aina helpolla pääse.


Harrastukset
Juokseminen
Hiihtoa
Vetohiihto
Rullaluistelu

Tavoitteet
Vetohiihto-kisat 2014 talvella
Puolimaraton alle 2 tuntia 2014
Perustriathlon 2014

Saavutukset
Maraton:

  • 17.8.2013, aika 5:33:41

Puolimaraton:
  • 4.5.2013, aika 2:16:22
  • 5.5.2012, aika 2:43:01
Pyöräily:

  • Haapajärvi-Oulu (ilman reenausta) n.170km


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti