2.5.2012

Leican vauhdikas elämä

Kevät on lähtenyt vauhdilla liikkeelle ja olemme taas kerenneet tekemään vaikka mitä viimeisimmän päivityksen jälkeen.Leican jalka tai siis varvas parani suunnitellusti, eikä onneksi tullut mitään takapakkia. Joten olemme päässeet taas normaali lenkkien äärelle. Uudet metsät ja maastot ovat antaneet hyvät mahdollisuudet lenkkeilyyn ja toimintaan. Tosin näin kevään tullen Leican nenäkin on ollut välillä hieman liiankin innokas. Kuitenkin tänään saimme hyvän ja positiivisen 1½ tunnin lenkin tehtyä metsässä ja voi sitä riemun määrää. Täytyy varmaan alkaa nyt taas reenaamaan paremmin tällaista yleiskäyttäytymistä, niin lenkeistä tulee aina näin positiivisia, sekä minulle, että Leicalle. :)


Kävimme tuossa huhtikuun lopussa Vaasan KV näyttelyssä, paikalla oli kuusi hullua teinipicardia: Leica, Hukka, Petteri, Puhti, Ruusa ja Prinsessa. Prinsessalla oli juoksut, joten Leican pää meni sekaisin entistä enemmän. Kehässä veljien kanssa Leica juoksi TODELLA HUONOSTI! Luultavasti Petteri muistutti liikaa Prinsessaa, koska sitä piti pälyillä juostessa jatkuvasti. Yksilöarvostelussa sen sijaan Leica toimi hyvin, oli paikoillaan arvostelun aikana, eikä välittänyt tuomarin tullessa luokse. Edes-takas juokseminenkin sujui hyvin yksinään. Mutta kilpailuluokassa taas juostiin huonosti, mutta kuitenkin hämmästyksekseni Leica sijoittui junnuluokan kolmanneksi. Lopputulos oli siis ERI JUK3. Kukaan pentueesta ei saanut SA:ta, koska tuomari katsoi kaikkien olevan vielä liian keskeneräisiä.Tässä vielä arvostelu:
"Medium strong bones, very high on chest, correct behind angulations, corret bite, good parallel movement,

good hair quality"


Näyttely viikonlopun meillä vieraili Leican veli Hukka. Koirilla oli hauskaa koko ajan, vaikka omistajat meinasivatkin seota. Ensimäisen yön Leica ja Hukka ulisivat, piippasivat, vinkuivat toisilleen ja kukaan muu ei nukkunut silmäystäkään, paitsi Jonna... Onneksi toinen yö sujui mallikkaammin ja kaikki saivat nukkua. 

Seuraavana viikonloppuna olikin picardi tapaaminen Helsingin rajasaaren koirapuistossa! Paikalla oli 5 picardia: 
-Alpha Natura Boulette "Kerttu"

-Foret Obscure Unificateur "Jedi"

-Taikurin Aramis "Sparrow"

-Lieskakintun Rusalkai "Hukka"

-Lieskakintun Rytmihäiriö "Leica"


Tapaaminen meni positiivisesti kaikin puolin. Jedi on uusi ihanne picardini, koska se yksinkertaisesti oli niin UPEA!
Leica ja Jedi
Jedi
Aloitimme samana viikonloppuna tokon alkeiskurssin. Leica käyttäytyi koko kurssin todella nolosti:
oli rauhaton, haukkui, ei ottanut OLLENKAAN kontaktia, teki kaikkea muuta kuin mitä piti.. Toisin sanoen suunta ei voi olla kuin ylöspäin. Onneksi lopussa sain vähän herätettyä Leican huomiota itseeni, lelun avulla. Ja tekipä se kai 2 asiaa käskystä. Ehkä seuraava kerta menee paremmin, jos vaikka tajuaisi, että niitä toisia koiria ei oikeasti pääse moikkaamaan.Myös viereisellä kentällä olleet agitreenit häiritsivät Leican keskittymistä. Tämä on todellakin hyvää häiriöharjoitusta Leicalle. Taas huomasi, kuinka tärkeää on myös opetella ryhmässä, koska osaahan Leica yleensä perusasiat yksin.


Tässä vielä muunneltua suunnitelmaa näyttelyiden osalta (tummennettuihin Leica on jo ilmoitettu):
Palveluskoirien er. Helsinki 5.5.
Tampere KV 12.5.
Kotka KV 16.6. (vielä mietinnän alla)
Pori KV 28.7.
Nokia ryhmä 4.8.
Porvoo 9.9.
Helsinki KV 8.-9.12.

Muita suunnitelmia, mitä voisi tässä treenailla:
juoksulenkkejä vapaana
pyörälenkkejä vapaana
jälkitreenejä
yleistä koulutusta
tokoaEi kommentteja:

Lähetä kommentti