15.6.2012

Leica 1-wee

Leica on tässä välissä kerennyt täyttämään yhden vuoden! Vastahan se syntyi ja nyt jo noin iso mies. :) Hienosti on eka vuosi mennyt ja tästä on hyvä jatkaa eteen päin. Onnea rakkain Leicani <3 
Leica 3 viikkoa ja vuoden
Leican synttäripäivä 9.6. :)
Sitten hienosti siirryttäessä asiasta toiseen: Leican kanssa aloitettiin barffaus! En enää keksinyt mitään muuta kokeilua kuin barffaus ja se toimii. Leican maha voi hyvin, sekä myös korvat ovat puhtaammat, vaikka eivät ennestäänkään kovin likaiset olleet. Kaksi viikkoa on nyt mennyt ja syöty on oikeastaan helposti sulavia ruokia, että saadaan Leican maha tottumaan. Tänään käytiin taas täyttämään pakastinta, sekä tein itse kasvismössöä. Tää on kyllä huippu hauskaa, kun voi itse kokkailla koiralleen ruuan ja tietää täsmälleen, mitä se sisältää. 

Tässä 2 ensimmäisen viikon ruokavalio:
aamulla: murren kanakasvis-mix +lohiöljy
illalla: n.500g broilerin siipiä 

Nyt aloittetaan sitten uusien lihojen kokeilu, kun Leican vatsa on alkanut jo tottumaan. Tietty pienillä määrillä aloitetaan. Barffi.netistä tarttui mukaan:
-Murren Kanakasvis- (3kpl), possukasvis- (3kpl) ja lihakasvis-mix (3kpl)
-Lampaan rasvaa 0,8kg (1 rkl päivässä ruuan sekaan)
-Possun jauhettua sydäntää 0,6kg
-Kalkkunan jauhelihaa 0,9kg
-Broilerin jauhettua maksaa 0,5kg (ruuan sekaan pieninä määrinä)
-Kalkkunan kaulaa 1,8kg
-3 kpl:ta naudan putkiluita
-kotona pakastimessa olikin vielä aika paljon broilerin siipiä, joten lihaisialuita ei paljoa tullut ostettua

lohiöljy, kotitekoinen kasvissose, kalkkunaa jauhelihana ja kaulana, mixejä, putkiluu, lampaan rasvaa ja broilerin maksaa, broilerin siipiä ja jauhettua sydäntä 
Muutokset barffauksen myötä ovat olleet positiivisia, vielä mitään negatiivista ei ole tullut eteen. Ulosteen määräkin on pienentynyt, sekä kiinteytynyt, eikä haise miltään!! 

Leican kanssa saimme päätökseen tokon alkeiskurssi. Nyt voimme hyvillä eväillä jatkaa eteen päin. Jonkin aikaa taidamme itsenäisesti nyt treenailla opittuja asioita ja jossain kohtaa voi taas mennä jollekin kurssille :) Tällä hetkellä harjoittelemme seuraavia liikkeitä:
liikkeestä maahan/seisomaan jääminen
seuraaminen
paikallaan olo
hyppy
luokse tuleminen

Kävimme tällä viikolla mätsärissä. Ajatuksena oli, että Leica pääsisi harjoittelemaan toisten koirien kanssa toimimista, eli ettei jokaisen kanssa mennä leikkimään. Leica käyttäytyi koko illan hyvin ja välillä lepäilikin muiden koirien melkein kävellessä yli.  Ihan aluksi Leican parina oli berninpaimenkoira ja saimme punaisen nauhan, jatkoimme sitten 1½ tunnin odotuksen jälkeen punaisten saaneiden kehään ja voitimmekin kaikki, eli Punaisten 1 :D Sitten taas oli hetki odottelua ja menimme BIS kehään, jossa oli 14 koiraa. Ajattelin, että eihän tässä ole mitään mahdollisuuksia, mutta  kuinkas kävikään olimme päivän parhaita!! Eli päivän tulos oli BIS-1 :) Palkinto oli mitä mahtavin: koirahiertaan lahjakortti, sekä kaikkea muuta pikku tavaraa.

Mitäs vielä, pitäisi varmaan kirjoittaa tätä blogia useammin, niin ei tulisi näin paljon kerralla juttua... No lopuksi voin nopeasti kertoa, että kävimme seitsemisessä tekemässä pienen vaellusreissu ja oli kivaa :)


Hieno Leica 

Lampaita katselemassa

Jonna ja Leica :)
seitsemisen maisemaa
Leica kävi järvessä, todellinen luikku tuli alta esiin...
hepuliii

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti