18.10.2013

Onnellinen Leica ja talvea kohti valmistavat reenit.

Leica on hirmu onnellinen uudesta kaveristaan. Yllättävän pitkä pinna löytyy Leicalta tilanteissa missä Ryhti roikkuu rinta-/maha-/häntäkarvoissa tai muuten kiusaa Leicaa. Takapihalla aina juostaan ja painitaan yhdessä, ihana nähdä, että Leicasta on muuttunut onnellisempi koira <3
Tällä viikolla Leican liikunta on jäänyt aika minimaaliseksi, mutta onneksi toiminnasta on vastannut Ryhti. Ollaanhan me joka päivä metsässä käppäilty yhteensä 2 tuntia, mutta lähinnä enemmän hengailtu ja menty pennun tahtiin, eli tutkittu ympäristöä. Takapihalla Leica on kuitenkin sitten päässyt purkamaan energiaansa spurttailemalla ja koittaa Ryhtikin kovasti pysyä mukana menossa.

Sunnuntaina olisi tarkoitus tehdä pienen tauon jälkeen vetotreeni. Suunnitelmissa olisi tehdä pidempi veto pyörällä ja sitten ehkä pieni canicross pätkä. Nyt alammekin suunnata kuntotreenejä talven kisoja varten. Tavoitteena olisi koittaa nyt vähintään kerran viikossa tehdä vetotreeni (mieluusti kahdesti), sekä nostattaa kuntoa hiihtoa varten.

Olen ajatellut jotain tämän kaltaista nyt ennen hiihdon aloitusta:
1-2x viikossa hölkkälenkki tasaisella vauhdilla
1-2x viikossa vetotreenejä
3-4x kuussa pyörälenkkejä erilaisilla temmoilla
3-4x kuussa ylämäkitreeniä (Leica siis juoksee vapaana meidän kanssa mäkeä)

Noiden lisäksi vapaana spurttivetoja, Ryhdin kanssa telmimistä ja normilenkkejä metsässä. :) Itsehän en siis hiihdä Leican kanssa kisoissa, kun se on Jonnan heiniä. Mutta olisi tarkoitus, että itsekin opettelisin sitä hiihtoa paremmaksi ja menisin ehkä jopa kisoihin 2015!

Seuraavalle viikolle ajattelin seuraavanlaista ohjelmaa:
Maanantai: pidempi metsälenkki reippaalla temmolla (ilman Ryhtiä)
Tiistai: canicross tai pyöräveto 2x 1km
Keskiviikko: lepopäivä
Torstai: hölkkälenkki
Perjantai: ylämäkitreeni
Lauantai: lepopäivä
Sunnuntai: canicross tai pyöräveto 1,5km +1km

Itseni pitäisi kehittää nyt omaa "hiihtouraani" varten vatsa- ja ojentajalihaksia. Mutta pitää nyt katsoa miten sitä tämän pentuarjen ja töiden keskellä kerkeää.

1 kommentti:

  1. Voi apua tuota videota! Tykkään ylipäänsäkin koiravideoista, mutta tuo oli ihan mahtava :) Melkein se pentu jo pysyy perässä, muttei kuitenkaan. :D

    VastaaPoista