31.3.2014

Ryhdin tottis ja haku

Kirjoitan nyt kahdessa osassa näitä kuulumisia, ettei tarvitse kerralla mitään romaania lukea.
Pojat lenkkeilemässä 30.3. (kännykkälaatua)
Pääsimme siis Ryhdin kanssa ensimmäisiin hakutreeneihin uuden hakuporukkamme kanssa. Ryhti oli ihan intona, mutta ei oikein aluksi meinannut tajuta, että mitä tässä nyt tehdään ja miksi metsässä makoilee ihmisiä. Kuitenkin aina ihmisen löydettyään häntä heilui hulluna ja varmaan parasta oli, kun vielä palkaksi näiltä ihmisiltä sai ruokaa. Teimme ihan alkeis juttuja ja nyt odotan innolla seuraavia reenejä. :) Kivaa olla mukana osaavassa porukassa, jossa kaikki antavat neuvoja ja kertovat  asioiden kulusta!

Tottistelu on edennyt hurjasti! Pidimme pientä taukoa, ilman mitään syytä siis. Tuntuu että Ryhti oli tuon tauon aikana oppinut ties mitä. Ihan kun se olisi jostain lukenut, että näin pitää seurata tai että näin hienosti ollaan paikoillaan paikkamakuussa. Olemme nyt tämän tauon jälkeen ottaneet paikkamakuuta, seuraamista, seuraamisessa nopeusvaihteluja ja jääviä.

Seuraus:
Olemme nyt treenaaneet seuraamista niin, että pidän namia oikeassa kädessä ja kättä vasemmalla puolella kainalon kohdalla. Ryhdin paikka on seuraamisessa oikein priima (ainakin minun mielestäni) ja ei muutenkaan mitään huomautettavaa. Tietenkin tekemistä on vielä paljon, mutta minusta ikäänsä nähden seuraaminen onnistuu todella hyvin ja koira pysyy hyvässä vireessä ja tuntuu että Ryhti jaksaa seurata jo yllättävänkin pitkiä matkoja. Käännöksissä meinaa välillä hieman irrota. Olen myös kokeillut palkkaamista lelulla ja sekin on sujunut yhtä hienosti kuin nameilla. Lelu on ollut vasemmassa kainalossa seuraamisen ajan ja vapautuksesta saa lelunsa. Se on hienoa, että Ryhti oikeasti tekee palkan eteen mitä vain.
Otin seuraamisesta myös nopeuden vaihteluita ja ei mitään ongelmaa, pysyy koko ajan oikeassa kohdassa eikä hämmenny vauhdin muutoksista.
kännykkälaatua
Jäävät meillä on ihan alkutekijöissä, mutta maahan tipahti ainakin tänään saman tein käskystä, tosin annoin käsiavun, mutta kuitenkin!

Paikkamakuuta olen harjoitellut enemmän, koska se tuntui ainakin aluksi olevan Ryhdille todella haasteellista, ei tarvinnut kuin kättä liikauttaa niin koira ponkasi pystyyn. Teimme aluksi paljon treeniä sisällä, mutta nytten kun Ryhti on edistynyt siirryimme sitten pihalle. Teimme reeniä meidän taloyhtiön parkkipaikalla ja sattui juuri ohi kävelemään mies, joka jäi viereiselle autolle jotain hääräämään ja lähti lopulta ajamaan. Ryhti ei noteerannut tätä henkilöä ollenkaan, vaan makasi uskollisesti koko ajan paikoillaan, vaikka autokin siitä vierestä ajoi. Olen antanut Ryhdille aina välipalkkoja ja tämä on osoittautunut hyväksi metodiksi, välillä olemme tehneet ilmankin välipalkkoja 30 sekunnin paikallaoloja. Ajallisesti taisi olla noin 15s palkka, 10s palkka, 20s palkka ja vapautus. :)

2 kommenttia:

  1. Pätevät! Koitetaan lähiaikoina treenata ja lenkkeillä yhdessä. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep. :) Ehdota vaikka sää jotain päivää, kun tiiät milloin sulle sopis

      Poista