15.10.2013

Uusi perheenjäsen Ryhti ja canicross kisat!

Meille viikonloppuna muutti valloittava Airedalenterrieri Ryhti, virallisemmin Riliis Sepä Se. Vanhemmat ovat molemmat suojelua harrastavia ja täysin terveitä. Tässä sukutaulu http://www.working-dog.eu/breed/Riliis-3931/planning/extended-pedigree! Ryhdin äidin näin livenä, hyvin ystävällinen ja energinen tapaus. Pentueen löytäminen oli kuin lottovoitto, niin monta hienoa asiaa! 

Alkutuntumana Ryhti on vietikäs, hyvin perso ruualle, avoin, rohkea, ystävällinen ja dominansia löytyy vähän. Mitään näyttelytähteä Ryhdistä ei tule, mutta toivottavasti hyvä harrastuskoira. Tarkoituksena olisi kokeilla erilaisia palveluskoiralajeja, ainakin hakua ja jälkeä. Ja tietenkin canicrossia ja hiihtoa.

Leica on ottanut myös hyvin Ryhdin vastaan! :) Lenkillä Leica on ottanut roolikseen, että pentua tarvitsee koko ajan pitää silmällä ja varmistaa ettei ole vaaratekijöitä lähettyvillä. Ulkona pojat ovat leikkineet ja ihan mukava helpotus sinänsä, niin saa Ryhti purettua energiaa toisen koiran kanssa. Illalla Leica on tehnyt Ryhdille selväksi (tai ainakin yrittänyt), että silloin pitää nukkua. Leica ei iltaisin siedä riekkumista, vaan haluaa, että saa rauhassa nukkua.

Myös Kuopion Canicross kisat tuli korkattua. :) En ehkä ole täysin tyytyväinen Leican suoritukseen, koska tuntui, että se ei vaan tujunnut miksi me juostiin. Lopussa kuitenkin veti hyvin ja kaksi täydellistä ohitustakin tuli siinä alussa, eli kyllä me kahdella minuutilla saavutimme meitä ennen lähteviä juoksijoita. Täytyy alkaa treenaan eripaikoissa enemmän. Kisareitti oli mäkisin, mitä olen koskaan itse juossut! Hyvin vaativa, ainakin näin aloittelijalle. Oikeastaan tasasia kohtia ei reitillä ollut yhtään, vaan aina oli joko jyrkkää ylämäkeä tai alamäkeä. Emme kuitenkaan viimeseksi jääneet, vaan sijoitus oli 8./13. ja aika 16.29. Jos Leica olisi vetänyt niin kun aina treeneissä, aika olisi varmasti ollut 2 minuuttia parempi. Mutta tyytyväinen silti olen kokonaisuudessaan päivään ja saatiin hyvää kisakokemusta. Tietää ainakin mitä treenataan lisää. Talvella sitten hiihtokisoihin ja keväällä uudestaan canicross kisaamaan.
Kuvannut Jussi Manne
Kuvannut Jussi Manne

5 kommenttia:

  1. Paljon onnea uudesta pennestä! Aivan ihana nimi :-)

    VastaaPoista
  2. Onnea uudesta pennestä :)! Lisäksi teitä lykästi meidän blogin arvonnassa! Laitatko sähköpostia niin voin laittaa arpavoiton jossain vaiheessa tulemaan :)!

    - Rähinäryhmä / jonna.lentovaara@gmail.com

    VastaaPoista