28.2.2014

Kuulumisia

Ärsyttää kun on niin kiireinen arki, että tänne ei kerkeä mitään kirjoittelemaan. Mutta tässä tällainen pikakatsaus tapahtuneisiin juttuihin.
Leica joogaa :D kännykkälaatua.
Leican kanssa ei sitten hiihtokausi lähtenytkään käyntiin ja kaikki tulevat suunnitelmat menivät puihin. Lumet suli ja päästiin hiihtään 4 tai 5 kertaa, joka tapauksessa aivan liian vähän. Kaikki vetokerrat menivät kyllä hyvin, mutta eihän noilla mihinkään kisakuntoon päästy.  Joten nyt päätimme olla ilmoittamatta Leicaa Jämin sm-kisoihin, jotka nekin luultavasti perutaan vähäisen lumimäärän vuoksi, yh. No ehkä kesällä canicross kisoihin, riippuu meidän kisakunnosta ja siitä, että sulaako nuo lumet ajoissa pois, jotta saataisiin juoksutreenit käyntii. Nyt melkein vain toivoisin talven loppuvan ja tuon jään häviävän maasta.

Pysytään aiheessa Leica ja jatketaan lisää hieman huonoilla uutisilla, jotka myös osittain vaikuttivat kisasuunnitelmien muutokseen. Leicahan on käynyt nyt todella usein hierojalla, siis koirahieroksi opiskelevan yhtenä projektikoirana ollaan. Selkä on jumittanut hierontojen aijan enemmän ja vähemmän, eikä sitä olla kertaakaan saatu kunnolla kuntoon, eikä Leica ole meinannut rentoutua hierontojen aikana. Yhtenä epäilyksenä on, että selässä voisi olla jotain muutoksia, kun jumiutuu jatkuvasti, eikä suostu rentouttamaan itseään. Saattaa olla, että jäykistelyllä suojaa kipeää kohtaa. Viime kerralla kuitenkin selkä oli selkeästi paremmassa kunnossa ja siihen oli varmasti auttanut meidän kotihoito, mitä hieroja suositteli. Eli laitoimme kuumavesipussiin lämmintä vettä, pidettiin selän päällä hetken ja sitten hierottiin kevyesti selkää. Leica rentoutui meidän käsittelyssä todella hyvin ja sama rentoutuminen tuli nyt ensimmäistä kertaa hierojallakin. Hieroja käytti myös selkään jonkinlaista laaserhoitolaitetta, josta Leica tykkäsi. Jatkamme hierojalla käymistä ja kotihoitoja. Nyt kevään ja kesän aikana rahat kasaan ja selkäkuviin.

Sitten muistellaan hieman retinopatia silmäjuttuja. Mehän pääsimme silmäsairauksiin erikoistuvan eläinlääkärin tutkimukseen tai oikeastaan artikkelintekoon, jossa hän tutkii tai haluaa perehtyä retinopatiaan. Nyt tänään kävimme ottamassa Leicasta verinäytteet ja ne lähetetään jenkkilään tutkittavaksi. Saa nähdä saadaanko sieltä lisää tietoa. Jos olen oikein ymmärtänyt Leican verinäytettä verrataan muiden retinopatiakoirien näytteisiin tai ainakin Leican veljen näytteeseen, joka on myös lähetetty aikaisemmin sinne tutkittavaksi. En nyt viitsi kirjoittaa hirveästi enempää, koska en ole niin varma tästä prosessin kulusta. Mutta kerron enemmän, kun saan lisätietoa näytteistä.

Ryypän kanssa ollaan eletty normaalia pentuarkea: lenkkeilty, tottisteltu, leikitty, nukuttu, riehuttu... Sunnuntaina olisi tarkoitus mennä koirakoutsi hallille treenaamaan tottista hakuporukan kanssa. Vähän jännittää, että miten Ryhti käyttäytyy, kun ei olla ennen hallissa reenailtu. No onneksi se on aina innokas tekemään.
Olemme ottaneet nyt esineruutu alkeita ja toisella reeni kerralla meni jo suhteellisen hyvin. Ryhti toi esineen minulle asti, kun ensimmäisissä reeneissä tiputti sen kesken matkaa suustaan. Tästä se lähtee :) Ryhti on aina niin innoissaan, kun pääsee tekemään edes jotain. Ajattelin myös jäljentekoa, kun näyttää metsät jo aika sulilta, saa nähdä koska saan aikaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti