9.2.2014

Hiihtokausi avattu ja Ryhdin saikku viikko

Jotenkin tuntuu, että nää mun kirjotusinnot tulee aina myöhään illalla ja silloin en jaksa enää avata konetta, joten kirjotetaan sitten kännykällä.

Tosiaan Leican hiihtokausi alkoi torstaina, VIHDOINKIN! Itse en päässyt treeneihin mukaan, kun olin vaihteeksi töissä, mutta Jonna meni reippaana hiihtämään. Peltolammi oli paikkana ja paikalla kuulemma oli vanhoja tuttuja, sekä yksi uusi. Jonna lämmitteli ekan kierroksen yksin ja katsoi vähän ladun kuntoa. Latu oli kuulemma osittain tosi jäinen ja liukas. Leica pääsi sitten vihdoin ladulle ja oli kuulemma aivan super innoissaan. Oli Jonnan pukiessa suksia meinannut jo lähteä, mutta malttoi sitten odottaa jalat täristen veto-käskyä. Käskyn saatuaan lähti kiitämään täysiä ja ohitti heti alussa lähtöä valmistelvan koirakon. Juoksi koko matkan tyhjälle, eli edessä ei mennyt ketään jäniksenä. Jää kohdissa oli pitänyt leica pysäyttää, ettei satu liukastumista. Maaliin asti veti täysiä ja ei ollut mitään ongelmia. :)  aloitettiin nyt vuoden eka veto vain yhdellä kierroksella, eli se on jotain 2,2km. Siitä sitten aletaan lisään kierroksia, kun saadaan kuntoa kohotettua. Leica oli vielä mun töistä tullessakin super iloinen. Nyt sunnuntaina mennään sitten Ylöjärvelle Haavistolle hiihtämään. Se kierros taitaa olla 3-3,5km. Tästä se kausi taas lähtee!!!

Sitten voikin siirtyä vähän ikävämpään juttuun. Viikko sitten sunnuntaina Ryhti teloi jalkansa, ilmeisesti liukastui tai sitten jalka jäi puun väliin. En kerennyt näkemään, kun Ryhti juoksi takanani. Jokatapauksessa Ryhti ulisi vähän aikaa ja piti oikeaa takajalkaa ilmassa, mutta alkoi varaamaan painoa sille suht nopeasti. Kuitenkin aina levon jälkeen piti sitä jäykkänä, joten tiistaina päätin käyttää Ryhtiä eläinlääkärillä.
Menimme Tampereen Univettiin ja Ryhti oli aluksi aivan innoissaan. Mutta sitten ei ollutkaan enää kivaa kun ell alkoi vääntelemään jalkoja. Ryhti oli sitä mieltä että mitään jalkaa ei saisi venytellä tai väännellä. Kuitenkin lopulta tyytyi kohtaloonsa. Oli vaikea sanoa sattuiko Ryhtiä oikeasti mihinkään kun reagoi kaikkia jalkoja venyttäessä vikisten ja ulisten, välillä taas ei mitenkään. Turvotusta ei löytynyt, ainoa mitä näkyi oli pieni jäykkyys liikkeessä. Määräyksenä saatiin tämä viikko lepoa ja remmilenkkiä. Nyt jalka on ollut jo useamman päivän oireeton ja parantunut hyvin, kohta pääsee taas Ryhti juoksemaan vapaana :)

Seuraavaa viikkoa innolla odottaen, että pääsee taas metsälenkkeileen, kun inhoan tuolla teillä kävelemistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti