21.5.2012

Tapahtumaa muutamalta viikolta

Ihan tässä muutamien viikkojen aikana ollaan keretty käymään kahdessa näyttelyssä ja kolmessa tokotreenissä, sekä tietenkin lenkkeilty ja nähty koirakavereita.
Leican lempilelu


Jos vaikka aloitetaan palveluskoirien erikoisnäyttellystä, joka järjestettiin 5.5. Helsingissä tuomarinkartanolla. Paikalle oli ilmoitettu 3 picardia: Leica, Remu (Taikurin Armoton) ja Charlie (Taikurin Charlie). (Charlie ja Remu ovat molemmat Leican setiä, mutta syntyneet eripentueista.). Kehään päästyämme meno oli hyvin villiä, koska Leica olisi halunnut vain juosta täysiä kehää ympäri. Onneksi tuomari oli ymmärtäväinen/kärsivällinen ja jaksoi odottaa, että sain Leican oikeasti ravaamaan. Esiintyminen ja tuomarin tutkittavana oleminen sujuikin kuin ammattilaiselta, siinä Leica vain uljaana tuijotti pellolla loikkivaa varista. Saimmekin sitten ERI:n ja SA:n. Menin Leican jälkeen heti esittämään Remua! Hieman harmittaa, koska en tuntenut koiraa, eikä koira minua, niiin en saanut siitä oikein mitään irti. Toki nätisti Remu esiintyi, mutta juoksemisesta ei tullut mitään, kun Remu haikaili omistajansa luokse. Arvostelusta tulikin sitten H tai EH (en ole varma, kun oli semmosta sähellystä), uskon että jonkun muun esittämänä olisi varmasti ironnut parempikin arvostelu valio urokselle. Charlie sai hylyn, kun haukahti tuomaria kohti.
   Pääsinkin heti takaisin Leican kanssa kehään hakemaan ROP- ja SERTI-ruusuketta!!Tuomari tuli vielä sanomaan arvostelun jälkeen, että Leica on todella lupaava uros ja että kannattaa olla ylpeä omistaja. :) Myös myöhemmin päivällä kaksi tuomaria kävi ihastelemassa Leicaa, kun odottelimme BIS-kehän alkamista 4 tuntia. 
 Pitkän odotuksen jälkeen pääsimme vihdoin BIS-kehään! Siellä Leica liikkui aivan mielettömän upeasti, sekä esiintyi, mutta kuten arvata saattaa, emme sijoittuneet. Tästä reissusta jäi silti hyvä fiilis, kun moni ihminen ja tuomari kehui Leican rakennetta sekä luonnetta. Ei voi olla kuin ylpeä! Tässä vielä arvostelu:


"11kk erittäin lupaava keskellä kehitystä. Vielä pentumaisesti liikkuva juniori uros. Erittäin hyvät ääriviivat, sopivat kulmaukset ja rodunomaiset mittasuhteet. Hyvä pää ja ilme, liikkuvaiset ja hyvin kannetut korvat. Riittävän tummat silmät. Erinomainen pigmentti. Toivoisin tiiviimmän purennan. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvin kannettu häntä. Tiiviit oikean muotoiset käpälät. Ikään nähden sopiva karvanpituus. Hyvä laatu karvassa" ERI SA JUK1 PU1 SERT ROP :) Tuomari Kärdi Market, Viro
Seuraavaksi olikin tiedossa Tampereen KV näyttely. Siellä olikin vain kaksi picardia: veljekset Leica ja Hukka. Hukka saapui omistajansa Nean kanssa meille jo näyttelyä edeltävänä iltana. Pojat eivät taaskaan ensimmäisenä yönä nukkuneet silmäystäkään. Mutta ehkä sen takia käyttäytyivät kerrankin kehässä kunnolla. Molemmat esiintyivät ja juoksivat hyvin yhdessä, sekä erikseen. Hukka sai EH:n ja Leica Erin. Sa:ta ei tällä kertaa saatu. Arvotelun jälkeen tuomari sanoi, että Leica on lupaava uros ja että löysyys, sekä lantion asento korjaantuu iän myötä. :) Tässä vielä arvostelu:

"Isokokoinen, keskivoimakas, hyvä pää ja ilme. Suora selkä, hieman lyhyt lantio, tasapainoiset kulmaukset. Hieman löysä edestä katsottuna, suora takaa katsotuna. Köyristää lanneosaa liikkuessa." ERI JUK1 :) tuomari  Tom Kankkonen

Leica ja Hukka
Näyttelyiden ohella olemme nähneet muutamia koirakavereita, ja reenaileet tokokurssilla. Ensimmäinen kertahan ei mennyt tokossa aivan putkeen, mutta seuraavat kerrat ovat menneet hieman lupaavammin. Aivan uutena asiana Leicalle on tullut hyppy. Rakensimmekin sen innottamana tokoesteen, jolla voidaan kotonakin harjoitella. Myös hehkutuksen aihetta on, että kaukokäskystä maahan meno onnistui kuin ammattilaiselta heti ekalla kerralla! Kuitenkin harjoittelemista on paljon kaikissa liikkeissä, joten tästä on hyvä jatkaa. :)


Muutama kuva tämän päivän takapihalla möllötyksestä. :)


2 kommenttia: