30.12.2013

Hiekkakuoppailua ja koiratreffailua

Joulu tuli ja meni, joka päivälle oli ohjelmaa ja vierailuja sukulaisten luona. Koirat käyttäytyivät hyvin, eivätkä kaataneet missään edes kuusta!! Lahjojakin tuli molemmille: muutamat lelut ja luut.

Mutta itse päivitykseen. Oli aika aktiivinen viikonloppu, aivan täyteen buukattu. Lauantaina lähdettiin puolenpäivän aikaan ajaan Ryhdin kanssa kohti Launosia. Kaverilleni oli saapunut 3 viikkoa sitten Unkarista unkarinvizsla tyttö Lilac, joka ei ole kuin Ryhtiä vajaa viikon vanhempi. Perille kun saavuttiin lähdettiin lenkkeilemään ja mukana menossa oli 7½ vuotias setteri Deilig. Koirat tulivat hyvin kaikki toimeen ja Ryhti oli tapansa mukaan innoissaan. Kuitenkaan koirat lenkillä eivät suuremmin leikkineet (välillä kirmailivat), vaikka oltiin 1½h rämpimässä "ihanassa" vesisateessa. Lenkiltä takaisin pihaan saapuessa, alkoi tietenkin kauhea penturalli Lilacilla ja Ryhdillä... Hieman kun koirat rauhoittuivat menimme sisälle. Sisällä vastassa oli Cheri, 10½ vuotias setteri-mummo. Ryhti innostui mummosta aivan äärettömän paljon, hyvä kun ei lentoon lähtenyt häntänsä kanssa. Innostuksen jälkeen jatkui Lilacin ja Ryhdin pentupaini, joka oli aluksi ihanan rauhallista, mutta yltyi lopulta talon ympäri juoksemiseen. Mutta mikä parasta, niistä tuli todella hyvät kaverit <3 Kamera muuten oli matkassa, mutta huomasin vasta lenkillä, että akku oli unohtunut kotiin, joten vain yksi ja huonolaatuinen kännykkäkuva tuli otettua.
Leica ja Jonna viettivät "prinsessapäivää" sillä välin, kun me olimme Ryhdin kanssa Launosissa. Teki ihan hyvää Leicalle, kun sai mennä reippaamman lenkin ripeällä hölkkä/kävelytahdilla ja viettää laatuaikaa ilman Ryhtiä. Ja Jonna oli antanut salaa vähän kinkkuakin Leicalle.
Sunnuntaina aamulla yhdeksältä lähdimme sitten kohti Rämsöötä. Ryhti pääsi taas ihmettelemään maatila elämää. Paikalle saapuessa se ei oikeastaan muita huomannutkaan kuin Ukon (am.bulldog). Käytiin katselemassa myös lampaat, joista Ryhti ei ollut kovin kiinnostunut. Hepat sen sijaan kiinnostivat enemmän, mutta kuitenkin tajusi aika hyvin pitää turva väliä ja olla menemättä aitaukseen, paitsi silloin olisi ollut kiva juosta, kun hevoset kirmasivat pukkilaukkaa.

Rämsööstä lähdimmekin sitten suoraan ajamaan Kyröskoskelle hiekkakuopille. Kuopilla otettiin aluksi vähän tottistelua ja hyvin on Ryhti edistynyt viime kerrasta, varsinkin eteen tulossa. Seuraamisessa pitää vielä itse kiinnittää huomiota rauhalliseen liikkelle lähtemiseen ja kehumiseen tekemisen aikana.
  Tottistelujen jälkeen pääsi Leica, Ryhti ja Ryyti kirmailemaan vapaana ihanille kuopille. Ilo oli suuri ja varsinkin Leicasta sen huomasi, kun sai vapaana juosta. Aluksi Ryyti komensi vähän Leicaa, kun Leica oli kiinnostunut ihanista tyttöhajuista, mutta sovussa menivät muuten.
Hiekkakuoppailun jälkeen menimme vielä pizzalle koiraomistaja porukan kanssa. Koirat olivat illalla tyytyväisen väsyneitä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti