15.5.2014

Punkkikarkoite

Olen aina ollut aika epäluuloinen apteekkien punkkikarkotteita vastaan ja en niitä kovinkaan mielelläni koiriin laittaisi. Leicalla olen ainoastaan käyttänyt valkosipulia silloin tällöin ruuan joukossa. No nyt sain sitten Ryhdin kasvattajalta hyvän luonnonmukaisen karkoitusohjeen.

Karkotteeseen tarvitsee
Yrttejä (esim. rosmariini, tinjami, oregaano, minttu jne..)
2 valkosipulinkynttä
sitruunaa paloina tai mehuna
suodatinpussi
suihkupullo
Kattila ja vettä

Yritit, valkosipulit ja sitruunat veteen (jos käyttää mehuna, niin laitetaan vasta keittämisen jälkeen) ja veden kiehautus. Tämän jälkeen antaa hautua kannen alla. Sitten suodatinpussin läpi sumutepulloon ja koira suihkutellaan kauttaaltaan.

Ryhdin mielestä tämä suihkuttelu on kivaa, koska tämä karkoite maistuu niin hyvältä... Leica ei kauheasti tykännyt suihkuttelusta, mutta tyytyi kohtaloonsa.
Itse olen nyt suihkutellut yleensä aamulla ennen lenkkejä.
Meillä oli yrtteinä rosmariinia, tinjamia ja oregaanoa. Koirat haisee nyt aika pizzalta, varsinkin kun on  valkosipulin tuoksuakin. Mutta toisaalta ei se niin paha ole :) Ehkä seuraavan kerran kokeilen rosmariinia ja minttua.

2 kommenttia:

  1. Kuinka kauan tuota pitää keitellä, onko väliä esim. sitruunapalojen koolla tai sillä, onko yrtit silputtu (tuoreita käytettäessä)? Ja miten usein tuota oikein suihkutellaan koiraan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitettiin silleen että vesikiehui hetken :) Ja me tehtiin tosiaan mehulla, mutta tuskinpa noilla sitruunanpalojen koolla on väliä tai sillä silppuaako niitä yrttejä vai ei. Me silputtiin yrtit. Mää oon suihkutellut nyt aina ennen aamulenkkiä, mutta saatan harventaa. Jos koira ei kastu tai käy uimassa, niin voisin kuvitella että tuo aina pysyy ihan viikonkin. :) Ja kallistahan tuon teko ei sinällään ole, että siksi oon suihkutellu aika usein, ehkä liiankin :D

      Poista