16.5.2014

Ryhti haluaa olla palveluskoira ja reenata

Tällä viikolla olen ollut superlaiska reenaamisen suhteen ja osittainen syy on iltavuoro töissä. Aamulla ollaan toki käyty suht pitkiä lenkkejä (1-2h), mutta sitten ei oikeastaan mitään muuta. Ryhti kaipaisi selvästi treeniä, oli se sitten tottista, hakua, esineruutua, jälkeä jne. Nimittäin yksi päivä se rupesi "reenaamaan" itsekseen... Itse istuin laiskasti sängyllä ja Ryhti leikki yksin lelullaan. Aloin katsella, että mitä se oikein touhua: Ryhti heitteli itselleen lelua, sitten tuijotti sitä hyvin intensiivisesti tehden istu-maahan-seiso liikkeitä ja selvästi odotti vapautuskäskyä. Meinasin kuolla nauruun tälle näytökselle ja mietin samalla, kuinka helppoa tuo koiran treenaaminen nykyään onkaan.
Tänään tein sisällä lenkin jälkeen muutamia jääviä, sivulle tuloa ja paikkamakuuta 1min 10s (sai välipalkkoja 4 kertaa). Ryhti oli ihan intona tästä tekemisestä ja "treenien" lopuksi palkkasin sitten lelulla.

Innostuin myös VIHDOINKIN laittamaan ryhdille pk-liivit päälle. Otettiin yksi esine sisällä liivit päällä ja ei se niitä kauheastiihmetellyt. Rintaremmiä pitää vähän kyllä fiksailla.


"Löyin tän esineen"
Tällä viikolla olen myös huomannut lenkillä, että Ryhti on todella kehittynyt ihmisten ohitustilanteissa! Meillä toimii käskynä lähellä, joka tarkoittaa sitä, että silloin ei saa kävellä minun edelleni ja pitää pysyä tuossa sivulla. Ei kuitenkaan tarvitse olla katsekontaktia tai mitään seuraamista. Ryhti ohittaa vapaana sekä remmissä kävelijät, juoksijat, lastenvaunut ja pyöräilijät jo aivan superisti, eikä ole ollenkaan sinkoilemassa niiden luokse. Pysyttelee koko ohituksen ajan lähellä.
No jottei kuulostaisi liian hyvältä, niin yhä on suuresti töitä koirien ohitusten kanssa, tosin on niissäkin ohituksissa näkynyt jo valoa tunnelin päässä, paitsi silloin jos vastaan tuleva koira räkyttää tai omistaja päästää koiransa sinkoilemaan flexissa miten sattuu... Leican kanssa ohituksissa ei ole ollut kauheasti ongelmia, mutta ei sekään aina niitä koiria ihan täydellisesti ohita.

Ainiin Ryhdin esikuvasta Aarnesta (Fin-kva Zauber) oli juttua palveluskoiralehdessä ja siellä oli myös kaksi minun ottamaa kuvaani, jee :) Aarne on niin komea ja upeita tuloksia tehnyt koira, että aina sitä jaksaa ihailla.
Ryhti lukemassa juttua Aarnesta
Ryhtija Aarne (kuvannut Eila Uusi-Kouvo)
Ryyti, Aarne ja Ryhti (kuvannut Eila Uusi-Kouvo)

1 kommentti:

  1. Thanks for sharing this beautiful post with us. You are a wonderful looking service dog and look ready to go to work. Great seeing you all having some fun in the photos. Have a wonderful rest of your day.
    World of Animals

    VastaaPoista