Ryhti


Nimi: Riliis Sepä Se
Syntynyt: 15.08.2013
Sukupuoli: Uros
Rotu: Airedalenterrieri
Väri: Black&tan
Mitat: 22kg/9 kk
Omistaja: Mira Kuhlman
Kasvattaja: Riliis/ Riitta Siekkinen, Kerimäki
Sukutaulu: -Working-Dog.eu
         -KoiraNet

Vanhemmat:
i. BH AD IPO3 FH2 Pelle Vom Rotten Milan
e. BH IPO3 Quinesse Von Erikson
8½kk
6½kk, 2.3.
Ryhdistä yleisesti: 
Ryhti on todella reipas, utelias ja rohkea, se ei ole vielä arastellut mitään tai ketään, kaikkea mennään häntä heiluen tutkimaan ja positiivisella asenteella. Vietit ovat todella voimakkaat ja ruokahalu valtaisi, jonka takia koulutus on osoittautunut helpoksi. Ryhti on aina valmis tekemään ja haluaa tehdä. Sitä ei tarvitse hetsata ennen koulutus kertoja, vaan se on omatoimisesti itse tarjoamassa asioita jatkuvalla syötöllä. Lainatakseni meidän koutsin sanoja: "Äärettömän aktiivi pentu ja kuiteskin järki päässä".
Ryhti on hyvin leimaantunut minuun ja sille oma lauma on hyvin tärkeä. Koulutuskentillä se ei pahemmin muihin ihmisiin reagoi, vaan pitää koko ajan katsekontaktia. Leicaa Ryhti pitää isoveljenään ja ainakin toistaiseksi on kunnioittavasti käyttäynyt sitä kohtaan. Kotioloissa hyvin leikkisä ja iloinen, eikä pienestä hetkahda.
Harrastus puolella olisi tarkoitus suunnata pk-puolelle, eniten kiinnostaisi viesti, haku ja jälki. Saa nähdä mihin riittää omat rahkeet ja mikä sitten on se Ryhdin laji. Canicrossia ja hiihtoa tietenkin myös otamme, kunhan poika kasvaa aikuiseksi. Tokoilukaan ei ole pois suljettu.
8½kk

kuvassa: 20½ viikkoa 
Miten päädyin Airedalenterrieriin ja tähän pentueeseen:
Airedalenterrierit ovat aina viehättäneet omalla tavallaan, en kuitenkaan tuntenut rotua kovinkaan hyvin. Mitä enemmän sain tietoa, sitä enemmän se alkoi tuntua oikealta valinnalta seuraavaksi koiraksi. Tutkin tämän hetken pentutilannetta airedalenterrieri yhdistyksen sivuilta. Silmiini osui Riliis kenneli ja olin heti aiva, että WAU! Vanhemmat jotka ovat terveystutkittuja ja terveitä kaikilta osin, sekä löytyy käyttötuloksia. Laitoin saman tein kasvattajalle sähköpostia, kyselin penuteesta ja vanhemmista. Hetken päästä jo sovittiinkin, että menemme Jonnan kanssa katsomaan pentuja puolentoista viikon kuluttua ja jos kaikki natsaa, niin pentu lähtee mukaan. Myös kasvattaja on mitä mukavin: rehellinen, kiinnostunut pentujen tulevaisuudesta, raakaruokkii koiriaan ja koulutus ajatuksetkin menevät yksiin omieni kanssa! Lopulta sitten koitti 11.10. perjantai, pennut olivat eloisia, sosiaalisia ja rohkeita. Eihän siinä tarvinnut paljoa miettiä ja pentu lähti sitten 12.10. mukaan. 
8½kk
13vk


Ryhdin kanssa treenataan nyt:

-Hakua (1-2krt/vko, Taves-hakuporukan kanssa)
-Tottista
-Esineruutua
-Jälkeä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti