19.9.2013

Kalevalainen jäsenkorjaus

Leicalla on ollut aika paljon erilaisia jumeja lihaksissa, sekä ihan omin silminkin havaittavaa vinoutta vetäessä. Ollaan käyty hierojalla useaan otteesseen ja kerran osteopaatilla. Kuitenkaan tuo vinous ei ole suoristunut. Tänään meillä kävi sitten kotona Kalevalainen jäsenkorjaaja Saana Monthan. Kaverini suosittuksesta innostuin, kun heidän koiran oli saanut kerralla kuntoon.
Aluksi arvioitiin Leican liikkeitä ja vähän kokeiltiin, missä kohdin voisi olla ranka mutkalla. Selässä moni nikama oli enemmän tai vähemmät väärässä asennossa, sekä niskan alueella. Myös lavoista löytyi jännitteitä. Saana hoisi Leican kokonaisvaltaisesti, välillä Leica istui, makasi ja seisoi. Kun verenkierto vilkastui, Leicakin rentoutui hoidon aikana.

Kun hoito oli tehty, niin itsekin huomasi, kuinka Leican asento suoristui (selkä ei ollut köyrynä, istui suoremmassa ja pyöriessä meni paljon paremmin molempiin suuntiin) ja seisoi omilla jaloillaan! Tätä enen oli havaittavissa vähän toispuoleista seisomista ja ei suostunut kovin hyvin pyörimään toiseen suuntaan. Parhaiten tulokset varmasti näkee parin päivän jälkeen. Mutta nytkin Leicasta huomaa jo tasapainoisemman asennon!
Suosittelen kyllä kaikille, tästä ei ainakaan mitään haittaa ollut. Ajattelimme Jonnan kanssa käydä molemmat korjauttamassa myös omat vinoutemme. :)

Mainittakoon vielä, että Leica pääsi mukaan tutkittavaksi silmistään. Eilen otettiin silmänpohjista kuvia ja niitä verrataan Leican veljen silmänpohja kuviin ja yritetään selvittää onko kyse retinopatiasta. :)

2 kommenttia:

  1. Onnea silmäpohjan kuvauksiin! Meillä Samperilla on ollu kans aina vähä ongelmia tuon selän kanssa (jumeja jne..). Ei oo jostain syystä tullut mieleenkään tuo kalevalainen jäsenkorjaaja? Pitää ehkä metsästää tästä meidänkin lähellä, mahtaako olla erikseen ihmisille/koirille vai onko ihan koiriin erikoistuneita henkilöitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä ovat pelkästään ihmisiin erikoistuneita, mutta nuo koirillekin tekevät ovat itse oppineita koirapuolelta. Saana monthanakin enimmäkseen jäsenkorjaa ihmisiä, mutta on hoitanut koiria siinä rinnalla jo monia vuosia. Voisithan varmaan tuolta saanalta kysyä pystyykö tulemaan kankaanpäähän asti tekemään jäsenkorjausta? Kaverini asuu 35 min ajomatkan päässä Tampereelta ja saana kävi sieläkin asti hoitamassa. Tässä nettisivut www.saananluo.fi

      Poista