26.11.2013

Iloinen uusi ystävä ja talvista ulkoilua

Olin jo jonkin aikaa yrittänyt etsiä Ryhdille pentukaveria, jotta se pääsisi touhuamaan ikäisensä kanssa. Nettiä ja keskustelufoorumeja selailemalla löysin sitten yhden hyvän ehdokkaan, Ilo austraalianpaimenkoira nartun. Laittelin omistajalle Jennylle viestiä ja pian sovimmekin jo tapaamisen. Hienoa myös oli se, että pääsääntöisesti minä ja Jenny työskentelemme iltaisin, joten pystymme helposti näkemään päivisin. Se on ollut suurena ongelmana aina näille tapaamisille, kun en työskentele siihen "normaaliin" aikaan kuin muut. Menimme sitten maanantaina kohti Kämmenniemeä tapaamaan Iloa. Heti alusta lähtien koirat tulivat hyvin juttuun ja leikit menivät yksiin. Ryhti tuntui lenkin jälkeen onnellisen väsyneeltä ja toivottavasti näemme nopeasti uudestaan. :)  Tarkoituksena olisi jatkossa myös välillä treenata yhdessä, saa sitten molemmat häiriöharjoitusta.


Talvi on muuten myös saapunut, ainakin hetkeksi. Ihanaa, kun ei tarvitse jatkuvasti putsata koirien jalkoja mudasta. Lenkkeilykin on huomattavasti mukavampaa, kun tuo lumi tuo valoa lisää maastoihin. 
Ajattelin monien muiden tavoin nyt ottaa Rähinäryhmän haasteen vastaan ja katsoa paljon liikumme viikossa ja kuukaudessa. Olen Leican kanssa pitänyt jonkinlaista liikuntapäiväkirjaa joskus, mutta se on jäänyt. Jännä nähdä paljon kertyy tunteja! Käyttäisin mieluusti myös sport trackeriä, mutta oman puhelimeni gps ja muut paikannukset eivät toimi, joten matkaa en pysty valitettavasti mittaamaan. Aloitamme haasteen tänään!


3 kommenttia:

 1. Voi ku Ryhti kasvaa nopeeta :3 Ois kiva päästä näkemää sitä joskus. Onko Leica vetäny koskaa valjakossa tai muuten toisen koiran kanssa? Tuikku on nyt kesän jälkee ollut vähä vetokaveria vailla, vedellyt yksin vaa. Mietin että jos sais teitiä joskus tosiaa mukaa reenaa, vaikka edellä menemää vähä jäniksenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep Ryhti kasvaa kyllä silmissä :) Ryhtiä kyllä voi tulla katsomaan tai lenkkeilemään meidän kanssa.
   Mutta eioo Leicasta valjakkoon. Nartun kanssa se ei pystyisi vetämään, koska olisi liian kiinnostunut. Urosten kanssa taas luulen, että kilpailuvietti kohoaisi liian korkeaksi ja voisi tulla tappelu/rähinää. Meillä on nyt ollut vetotauko, koska Leica ei viimeisissä pyörätreeneissä ole kovinkaan hyvin vetänyt ja nyt alkaa olemaan muutenkin liian kovat ja liukkaat maat vetämiseen (jalat menee rikki, ei tee hyvää kropalle..), kun ei ole luntakaan viellä tarpeeksi. Myöskään ei oo mitään kickparkkia, niin ainoot talven vetovermeet on meillä suket. elikkäs odotellaan lumen tuloa ja koiralatujen aukeamisia, josko saataisiin taas innostus 100%:ksi. :) Leica rakastaa vetohiihtoa, niin luulen että se sen innostus kohoaa taas entiselleen, kun on muutkin treenikaverit paikalla. Mutta talvella jos haluat, niin Tampereen peltolammilla on koiraladut käytössä ti 20-23, to 20-23, su 19.30-23, sekä Haavistossa oli ainakin viime vuonna (ja toivottavasti tänäkin vuonna) koiralatu to ja su 20-22. Muistelisin, että joku puhui myös, että Pirkkalassa olisi koiralatu ollut, mutta se oli todella pitkä lenkki ja sitten kuulemma Orivedellä on myös ollut. Mutta ainakin Haavistossa ja Pirkkalassa pystyy tuleen treenaan meidän kanssa :) Tietty jäälläkin voi käydä, mutta usein siellä on aika liukkaat ladut tai sitten liikaa lunta, jotta voisi luisteluhiihtää ja se jäällähiihto menee melkeinpä helmikuun puolelle. Mutta ilmoitteleppa jos olette joskus tulossa treeneihin, niin voidaan tulla teille kyllä jänikseksi.

   Poista
  2. Joo mielellään tultais kyllä Haavistoon ja Peltsulle ladulle :) Me on nyt kans taukoiltu, pitää itse harjotella vähä luistelutekniikkaa, ku en meinaa pystyssä pysyä. Tuikku innostuessaa vetää ku tykki ja heikommin tahtoo sitte kuunnella. Pyörällä meni kesällä tosi hyvi ja se vaikuttaa jotenki turvallisemmaltaki ku sukset :D Mutta palataanpi asiaan sitten ku lunta on laduksi :)

   Poista