11.11.2013

Tottistelut ja hiekkakuoppailua

Loppu viikko tottisteltiin aika aktiivisesti. Perjantaina käytiin taas Kyröskoskella treenaileen, jossa saatiin taas paljon hyviä neuvoja ja palautetta omasta tekemisestä. Meitä on opastanut Eila, jolla on Ryhdin puolisisko Ryyti. Tehtiin lähinnä imuttelua, hieman maahan menoa ja pari luoksetuloa. Ryhti on kyllä niin hieno ja laumaviettinen otus! Kun saavuimme paikalle, niin Ryhti seurasi minua kylmän viileästi, eikä ollut kiinnostunut mistään muusta. (Lopussa tarkempaa tietoa tämän hetken tottis osaamisesta.) Seurasin myös Ryytin treeniä, hienon näköistä menoa, toivottavasti mekin sitten menemme joskus yhtä hienosti. :)
Ryyti
Tottistelun jälkeen mentiin sitten Eilan koirian Ryytin (Riliis Ryyti Rajalta) ja Aarnen (Zauber) kanssa hiekkakuopille. Ryhti oli todella innoissaan ihanista airiksista ja kaikki tulivat hyvin toimeen keskenään!
Ryhdin ja Ryytin ensitapaaminen

Komea Aarne!Imutuksessa Ryhti menee hienosti, haluaa työskennellä, eikä häiriöidy helposti, on siis sataprosenttisesti sen heteken tekemisessä mukana. Eniten treenattavaa on minussa itsessäni, imutuksessa meinaan liikuttaa kättä helposti tai siirtää sitä liikaa posken puolelle, jolloin Ryhdin seuraaminen kärsii. Mutta onneksi Eila huomautti tästä, niin nyt voin treenailla tuota käteni paikkaa.
Perusasentoa ollaan myös alettua harjoittelemaan, toisin kuin Leican kanssa, olen Ryhdille opettanut sivulle tuloa takakautta kiertämällä. Ryhti pitää jo hienosti kontaktia!


Tottisteltiin myös Leican kanssa, välillä tekee mieli lyödä päätä seinään, kun Leicaa treenaa. Häiriöalttius on kyllä niin oravan tasolla, että sitä ei voi kuin treenata parempaan suuntaan. Mutta sitten kun Leica pääsee vireeseen, se menee moitteettomasti. Seuraamisessa ottaa kontaktia, jos ei ole häiriötä. Välillä meinaa jätättää ja seuraaminen ei ole mitä tiiveintä. Voin kertoa, että ei ole helpointa motivoida koiraa, jota ei kiinnosta mikään (jos on sillä tuulella), ei namit tai lelut. Periaatteessahan Leica osaa kyllä melkein kaikki tokon aloluokan liikkeet, mutta vain häiriöttömässä, tutussa ympäristössä ja oikeassa mielentilassa. On se silti niin ihana ja rakas laama <3
Tässä valmistaudutaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti