1.4.2014

Talviloma Savukoskella

Tässä meidän talviloma kertomus:

Vietimme lomaa Savukoskella maaliskuun puolivälissä viikon. Ajomatka on sinne hyvin raskas, kun pituutta yhteen suuntaan kertyy melkein 1000km. Mutta oli ihanaa päästä lumisiin maisemiin, varsinkin kun pakkanen ei paukkunut liian kovissa lukemissa. Äitini isä asustaa siis Savukosken "keskustassa" ja saimme majailla heidän luonaan. Ryhti ja Leica käyttäytyivät yllättävän hyvin, vaikka pappani 11-vuotiaalla pohjanpystykorva Ripellä olikin juuri loppumassa juoksut. Rippe piti pojille kunnon kuria ja Ryhti ei uskaltanut mennä edes kovin lähelle. Leicaa kiinnosti Rippe enemmän ja se ei välittänyt ollenkaan louskuvista hampaista. Muuten Leica kyllä positiivisesti yllätti, koska söi koko reissun ajan hyvin (mitä se yleensä ei tee) ja osasi rauhoittuakin. Ryhti nyt on semmoinen rautahermo, että se sopeutuu mihin tahansa ja ihan heti.


Loman aikana kävimme ensimmäistä kertaa kicksparkkeilemassa Leican kanssa, oli kyllä kivaa menoa. :) Pitää harkita jos itsellekin sellaisen joskus hankkisi. Leica veti hyvin ja tehtiin ihan pieniä pätkiä, ei varsinaisesti mitään treeniä, fiilistelyä ennemminkin.



Yhtenä päivänä matkasimme Vasatunturilla. Matka oli vähintäänkin mielenkiintoinen kokemus, koska matkustimme sinne koirien kanssa moottorikelkan perässä vedettävässä reessä. Ryhti oli aluksi ihan sitä mieltä, että sehän ei siellä reessä halua istua, mutta lopulta tyytyi kohtaloonsa ja makasi suurimman osan matkasta peiton alla. Leica katseli innokkaana maisemia. Kun perille päästiin koirat saivat juosta vapaana rinteessä. Leica oli aivan intona ja veti hullua rallia mäkeä ylös ja alas, Ryhdillä meinasi mennä hermo, kun ei pysynyt vauhdissa mukana. Maisemat olivat kauniit ja sinne olisi voinut jäädä vaikka koko viikoksi ihastelemaan luontoa ja ihanaa hiljaisuutta.











Lopulta jouduimme aikaistamaan lähtöämme, koska oli luvattu kamalaa lumisadetta koko lappiin ja oikeastaan ihan ouluun saakka. Lähdimme päivää aikasemmin ja yövyimme paluumatkalla ensin Oulussa ja sitten vielä Haapajärvellä. Oli ihana päästä kotiin, kun paluumatka tuintui KAMALAN pitkältä.

Tässä vielä loppuun muutamia kuvia
Sinne upposin jaRyhti ryntäsi pelastamaan
lunta oli riittävästi

kaunis 7kk vanha airis :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti